Lesgeven in Brussel

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel staat garant voor kwaliteit. Er lesgeven is even verrijkend als uitdagend. Lesgeven in Brussel, dat is écht het verschil maken voor de Brusselse ketjes.

  • Je werkt voor een diverse en meertalige leerlingenpopulatie. 
  • In een grootstad met een educatief aanbod om ‘u’ tegen te zeggen.
  • Samen met gemotiveerde collega-experten.
  • Onder de deskundige begeleiding van de onderwijsdiensten.

Nergens is de job relevanter. Nergens is de job interessanter.

Multiculturaliteit

Multiculturaliteit

Met 19 gemeentes en 183 nationaliteiten, is Brussel de meest kosmopolitische stad van Europa. De klassen weerspiegelen de multiculturaliteit. Gebruik die rijkdom in de lessen en je leert elke dag bij, samen met je leerlingen.
Werkzekerheid

Werkzekerheid

Het Nederlandstalig onderwijs groeit elk jaar aan met nieuwe scholen, nieuwe leerlingen en natuurlijk nieuwe leerkrachten. Met 250 scholen op een relatief kleine oppervlakte is er altijd werk voor nieuw onderwijstalent.
Verrijkend

Verrijkend

Brussel weet altijd te verrassen: de musea, de groene plekjes in de stad, het openbaar vervoer … Die gaan hand in hand met de meertaligheid van de Brusselse bevolking en de diversiteit in de verschillende wijken. Als je hier lesgeeft, geef je les in de wereld. Trek de stad in met je leerlingen, leer de buurt en ouders kennen en elke dag wordt een verrijking, voor jou én voor de ketjes.
Gemotiveerde leerkrachten

Gemotiveerde leerkrachten

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel heeft de meest gemotiveerde leerkrachtenteams. Veel leerkrachten kiezen er bewust voor om in Brussel te werken. Zelfs als ze veraf wonen. Net omdat het hiér zo boeiend is. En omdat je hier een échte meerwaarde kunt betekenen voor de leerlingen. Starters kunnen rekenen op de steun en expertise van hun ervaren collega's en de ondersteunende diensten.
Beste ondersteuning

Beste ondersteuning

De Nederlandstalige scholen in Brussel krijgen uitgebreide pedagogische en financiële ondersteuning. Het Onderwijscentrum Brussel begeleidt de scholen rond taal en meertaligheid, diversiteit en armoede, ouderbetrokkenheid, breed leren, duurzame ontwikkeling en tal van andere thema's rond Urban Education. Via de VGC krijgen scholen extra subsidies voor infrastructuur, materialen, educatieve activiteiten, pedagogische projecten ...
Alles om de hoek

Alles om de hoek

In Brussel is er altijd iets te doen en is alles om de hoek. Van de vele musea naar het Zoniënwoud, van een stadsmoestuin naar de bibliotheek, van het jeugdtheater naar het Brussels Parlement. Overal kunnen je met je leerlingen iets bijleren. En je staat er in een mum van tijd, te voet of met het openbaar vervoer. Met de trein geraak je ook gemakkelijk naar de meeste andere locaties en activiteiten in het land.
Schat aan didactische mogelijkheden

Schat aan didactische mogelijkheden

Het culturele en educatieve aanbod voor scholen is in Brussel enorm. Heel wat organisaties en educatieve diensten hebben bovendien hun hoofdkantoor in onze hoofdstad. Extra subsidies voor deelname aan activiteiten krijg je via de VGC. Een educatieve activiteit op school is dan ook gemakkelijker georganiseerd dan elders.
Brede school

Brede school

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is ingebed in een sterk netwerk van Brede Scholen. Als school kun je rekenen op een brede samenwerking met de gemeenten en de organisaties in de buurt. Zo maximaliseren we de leerkansen van alle leerlingen.

Community van Brusselse leerkrachten

De VGC organiseert met #leerkrachtBXL regelmatig activiteiten voor de leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Je ontmoet er collega's uit je eigen en andere scholen in een ontspannen sfeer en met de mogelijkheid om uit te wisselen. 

  • After Work Drinks
  • Filmvoorstellingen
  • Museumbezoeken
  • De jaarlijkse quiz voor leerkrachtenteams
  • De jaarlijkse Avond van het onderwijs
  • en nog veel meer

Volg de activiteiten op de Facebookpagina.

Wil je meer weten over de VGC en het Nederlandstalig onderwijs in Brussel?

Stadsspel voor urban education

Maak kennis met de didactische en culturele troeven van de hoofdstad tijdens een interactief stadsspel. Hogeronderwijsinstellingen, educatieve opleidingen kunnen het spel gratis met hun studenten spelen.

www.stadsleerkracht.brussels